Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-tejfölös pulyka hagymával és baconnel

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A pulykamellet megmosom, majd apró csíkokra vágva, kicsit megsózva megpirítom. A hagymát felkarikázom, majd kevés olajon megdinsztelem.

Egy tálban összekeverem a tejfölt és az ömlesztett sajtot, fűszerekkel ízesítem (én tettem bele egy kevés fokhagymaport is).

Egy jénai aljára öntöm a hús felét, ráteszem a hagymát és a baconszeleteket. Ráöntöm a tejföl felét. Egy újabb réteg hús jön. A hagymát és a bacont is megismétlem. A tetejére kerül a maradék tejföl, a legtetejére pedig ráreszelem a sajtot. Alufóliával letakarom.

200 fokon kb. 30 percig sütöm. Az utolsó 10-15 percre leveszem az alufóliát, hogy a sajt kicsit rásüljön.

Ezek is érdekelhetnek