Keress receptre vagy hozzávalóra

Sajtos lángos

16 5/5

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • víz
  • 2 ek olaj
  • kevés cukor
  • olaj a sütéshez
  • A tálaláshoz:
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    1. A tejet és a vizet langyosra melegítjük. Egy pohárba kevés cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, és megvárjuk, amíg felfut.
    2. Egy tálban összekeverjük a lisztet és a sót, a közepébe mélyedést formálunk, ebbe tesszük az olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és egy kevés langyos vizet. Összekeverjük, és a vizet apránként adjuk hozzá, nehogy túl híg tésztát kapjunk.
    3. Ha már közepesen lágy a tészta, kelesztőtálba tesszük, és kb. fél órát kelesztjük. Ezután egy beolajozott tálcára olajos kézzel kis halmokat szaggatunk a tésztából. Konyharuhával letakarjuk, majd így kelesztjük tovább, amíg szép nagyra nőnek a tészták. 
    4. Egy serpenyőbe bőségesen olajat öntünk, jól felmelegítjük, majd az olajos kézzel jól széthúzott és megformált tésztát belehelyezzük. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és törlőpapírra tesszük, hogy a maradék olajat is felszívja. Megsózzuk, fokhagymával és tejföllel (vagy ízlés szerinti szósszal) megkenjük, végül reszelt sajttal megszórjuk. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

epertisztas 2 évvel ezelőtt
Kedves Gizike, mennyi vizet teszel a tésztához?
kgizike 2 évvel ezelőtt
Kedves Picichef! A blogban válaszoltam a kérdésedre, kérlek olvassad el ott!! Üdv. Gizi
Picichef 2 évvel ezelőtt
Akkor rövid leszek. Nincs nagy t
Picichef 2 évvel ezelőtt
Szia megint! Nem tudom, hogy miért nem küldte el az egész levelet. :( Szoval azt irtam, hogy ma szeretném megcsin
Picichef 2 évvel ezelőtt
Szia Gizi! Én ma készülnék megcsin
kgizike 3 évvel ezelőtt
Kedves Judii27! Én köszönöm, hogy a receptemet választottad, és Veled örülök a sikerednek!! További jó lángos sütést kívánok. Üdv. Gizi
Judii27 3 évvel ezelőtt
Köszi a receptet! Annyira jó lett! Még soha nem mertem nekiállni a lángosnak, de ez a recept nagyon jó. Fél adagot csináltam kettőnknek ebédre,6db lett,és annyira jó lett,hogy vacsorára is csináltam ugyanennyit. Még egyszer köszi!
kgizike 3 évvel ezelőtt
Kedves Zsolesz! Nagyon örülök a sikerednek, és gratulálok az első lángos sütésedhez!! Gondoltam hogy vastagok lesznek, de majd legközelebb sikerülni fog. Persze attól is függ, hogy Ti vastagabb, vagy vékony ropogósabb tésztával szeretitek-e. Én az 50 dkg liszthez 1 kávéskanál cukrot, és 1 teáskanál sót teszek. A cukor az élesztő felfuttatásához kell, így a liszt mennyiségétől független. Sót azért teszek többet, mert én a sütés után már nem szórom meg sóval. Ha nem éreztétek a tésztát sótlannak akkor, ha csökkented a liszt mennyiségét, akkor kevesebb sót tegyél hozzá. Van egy blogom, sok recepttel, ha gondolod benézhetsz oda is. (Gizi-receptjei) További jó sütést-főzést kívánok! Üdvözlettel: Gizi
zsolesz75 3 évvel ezelőtt
Kedves Gizike! Nos a tészta jó lett sejtettem hogy 12 kupac kevés lesz de már nem akartam ismét egybetenni. Vastag lett sütés után lévén első sütésem volt de mindezen hibák ellenére tökéletesen jó lett a tészta nem száradt ki és annyira nem is bánom hogy csak 12 lett mert jó nagyok vastagok. Legközelebb több darabra szedem lehet akkor elég lesz az 50dkg liszt. Sikert arattam vele még anyu is elégedett neki se sikerült még ennyire sem (kihagyta az étolajat a tésztából). De legközelebb már tudni fogom mennyire kell szétszednem a tésztát. Még az érdekelne én cukorból a kg liszt miatt nagyjából 1 kávéskanál sót és cukrot használtam az sok vagy kevés? Üdvözletem.
kgizike 3 évvel ezelőtt
Kedves zsolesz! Én 50 dkg lisztből szoktam kb. 12 db halmot csinálni, és akkor kb. kistányér nagyságú lángosaim lesznek. Mivel te nagyobb halmokat csináltál, így jóval nagyobbak lesznek a lángosaid. Ezért lehetséges hogy egyesével kell majd kisütnöd, mert nem fér több a serpenyőbe, de ettől még éppen olyan finom lesz. Arra azért figyelj, hogy ne maradjon túl vastag a tészta mielőtt beleeszed az olajba, (nyomkod jó vékonyra) mert különben nehezen sül majd át, és sütés után is nagyon vastag lesz a lángosod. Én éppen ezért szaggatom kisebbre. Kérlek, írd majd meg hogy milyenre sikerült.

Hasonló Receptek

Magazin