Sajtos-tejfölös lángos

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • víz
  • 2 evőkanál olaj
  • pici cukor
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A tejet és a vizet meglangyosítjuki. Egy pohárba pici cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, és addig várunk, míg felfut.

    Egy tálban összekeverjük a lisztet és a sót, a közepébe mélyedést formálunk, ebbe tesszük a 2 evőkanál olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és egy kevés langyos vizet. Elkezdjük összekeverni, és a vizet apránként adjuk hozzá, nehogy túl híg tésztát kapjunk. Ha már közepesen lágy a tészta, akkor kelesztőtálba tesszük, és kb. fél órát kelesztjük. Ezután egy tálcát beolajozunk, és olajos kézzel kis halmokat szaggatunk a tésztából, a tálcára tesszük. Konyharuhával letakarjuk, majd így kelesztjük tovább. Ha már szép nagyra megnőttek a tészták, elkezdhetjük a sütést.

    Egy serpenyőbe bőséges olajat öntünk, jól felmelegítjük, majd az olajos kézzel jól széthúzott és megformált tésztát belehelyezzük. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és törlőpapírra tesszük, hogy a maradék olajat is felszívja. Tálaláskor sózzuk, tejföllel megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Aki szereti, még fokhagymával is jól megkenheti.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

epertisztas 12 hónappal ezelőtt
Kedves Gizike, mennyi vizet teszel a tésztához?
Kard Sándorné 1 évvel ezelőtt
Kedves Picichef! A blogban válaszoltam a kérdésedre, kérlek olvassad el ott!! Üdv. Gizi
Lilla 1 évvel ezelőtt
Akkor rövid leszek. Nincs nagy t
Lilla 1 évvel ezelőtt
Szia megint! Nem tudom, hogy miért nem küldte el az egész levelet. :( Szoval azt irtam, hogy ma szeretném megcsin
Lilla 1 évvel ezelőtt
Szia Gizi! Én ma készülnék megcsin
Kard Sándorné 1 évvel ezelőtt
Kedves Judii27! Én köszönöm, hogy a receptemet választottad, és Veled örülök a sikerednek!! További jó lángos sütést kívánok. Üdv. Gizi
Csepella Judit 1 évvel ezelőtt
Köszi a receptet! Annyira jó lett! Még soha nem mertem nekiállni a lángosnak, de ez a recept nagyon jó. Fél adagot csináltam kettőnknek ebédre,6db lett,és annyira jó lett,hogy vacsorára is csináltam ugyanennyit. Még egyszer köszi!
Kard Sándorné 1 évvel ezelőtt
Kedves Zsolesz! Nagyon örülök a sikerednek, és gratulálok az első lángos sütésedhez!! Gondoltam hogy vastagok lesznek, de majd legközelebb sikerülni fog. Persze attól is függ, hogy Ti vastagabb, vagy vékony ropogósabb tésztával szeretitek-e. Én az 50 dkg liszthez 1 kávéskanál cukrot, és 1 teáskanál sót teszek. A cukor az élesztő felfuttatásához kell, így a liszt mennyiségétől független. Sót azért teszek többet, mert én a sütés után már nem szórom meg sóval. Ha nem éreztétek a tésztát sótlannak akkor, ha csökkented a liszt mennyiségét, akkor kevesebb sót tegyél hozzá. Van egy blogom, sok recepttel, ha gondolod benézhetsz oda is. (Gizi-receptjei) További jó sütést-főzést kívánok! Üdvözlettel: Gizi
Glancz Zsolt 1 évvel ezelőtt
Kedves Gizike! Nos a tészta jó lett sejtettem hogy 12 kupac kevés lesz de már nem akartam ismét egybetenni. Vastag lett sütés után lévén első sütésem volt de mindezen hibák ellenére tökéletesen jó lett a tészta nem száradt ki és annyira nem is bánom hogy csak 12 lett mert jó nagyok vastagok. Legközelebb több darabra szedem lehet akkor elég lesz az 50dkg liszt. Sikert arattam vele még anyu is elégedett neki se sikerült még ennyire sem (kihagyta az étolajat a tésztából). De legközelebb már tudni fogom mennyire kell szétszednem a tésztát. Még az érdekelne én cukorból a kg liszt miatt nagyjából 1 kávéskanál sót és cukrot használtam az sok vagy kevés? Üdvözletem.
Kard Sándorné 1 évvel ezelőtt
Kedves zsolesz! Én 50 dkg lisztből szoktam kb. 12 db halmot csinálni, és akkor kb. kistányér nagyságú lángosaim lesznek. Mivel te nagyobb halmokat csináltál, így jóval nagyobbak lesznek a lángosaid. Ezért lehetséges hogy egyesével kell majd kisütnöd, mert nem fér több a serpenyőbe, de ettől még éppen olyan finom lesz. Arra azért figyelj, hogy ne maradjon túl vastag a tészta mielőtt beleeszed az olajba, (nyomkod jó vékonyra) mert különben nehezen sül majd át, és sütés után is nagyon vastag lesz a lángosod. Én éppen ezért szaggatom kisebbre. Kérlek, írd majd meg hogy milyenre sikerült.

Hasonló Receptek

Magazin