Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-tejfölös lángos

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2-2,5 dl víz
  • 1 tk só
  • 2 ek olaj
  • 1 tk cukor
  • olaj a sütéshez
  • A feltéthez:
  • tejföl
  • fokhagyma
  • sajt (reszelve)

Elkészítés

    1. A tejet meglangyosítjuk. Egy pohárba tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felöntjük a tej felével. Lefedjük, hagyjuk felfutni.
    2. Egy tálba tesszük a lisztet, a sót, jól összekeverjük. A közepébe mélyedést csinálunk, ebbe tesszük az olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és egy kevés langyos vizet. Elkezdjük összekeverni, a vizet apránként adjuk hozzá. Ha már közepesen lágy a tészta, átdolgozzuk, kelesztőtálba tesszük, és kb. 1 óra hosszat kelesztjük. 
    3. Ezután egy tálcát beolajozunk, és olajos kézzel kis halmokat szaggatunk a tésztából, majd a tálcára kicsit távolabb tesszük egymástól a tésztákat. Konyharuhával letakarjuk, így kelesztjük tovább. Amikor már szép nagyra megnőttek a tészták (kb. 30 perc), akkor lehet kezdeni sütni.
    4. Egy serpenyőbe bőséges olajat öntünk, jól felmelegítjük, majd az olajos kézzel jól széthúzott és megformált tésztát belehelyezzük. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük 1-1perc alatt. Lecsepegtetjük, törlőpapírra szedjük, nehogy a maradék olajat is felszívja.
    5. Tálaláskor megsózzuk, tejföl lel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Aki szereti, még fokhagymával is megkenheti.

      7+7 LÁNGOS RECEPT: VARIÁCIÓK ALAPTÉSZTÁRA, FELTÉTRE ÉS TÖLTELÉKRE! >>>> 

      7 DOLOG, AMIT BIZTOSAN NEM TUDTÁL A LÁNGOSRÓL! >>>

      15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kgizike
Ernocske! Nálunk is nagy kedvenc, sokszor sütöm.
Ernocske
Nagyon szeretem, pont így elkészítve, és roppant laktató!

Hasonló Receptek

Magazin