Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus sajtos-tejfölös lángos

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt a 4 ek tejjel felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a tejfölt, a tojássárgát, a sót és a felfuttatott élesztőt, majd jó alaposan összegyúrjuk. Meleg meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük.
  3. Ha megkelt a tészta , gombócokat szaggatunk belőle, amiket kör alakban kb. fél centi vastagra húzogatunk az ujjainkkal, és bő olajban kisütjük.
  4. Tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva, forrón tálaljuk.


Ezek is érdekelhetnek

Friss