Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-tejfölös krumplis lángos baconnel

Hozzávalók

  • 30 dkg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 0,5 tk cukor
  • 0,5 fej hagyma
  • 2 db tojás
  • 2 dl olaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 1 doboz tejföl (nagy)
  • 15 dkg bacon
  • bors

Elkészítés

    1. A krumplit a héjában puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, majd lereszeljük. Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és 1 evőkanál lisztet. Elkeverjük, majd meleg helyen felfuttatjuk.
    2. A megmaradt lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, az áttört fokhagymát, a sót és a frissen őrölt borsot. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a felfuttatott élesztőt, összedolgozzuk, és 20 percig meleg helyen kelesztjük. A reszelt burgonyát hozzáforgatjuk, és a duplájára kelesztjük.
    3. A megkelt tésztát 10 részre osztjuk, mindből gombócot formázunk, kilapítjuk, és a felforrósított olajban aranyszínűre sütjük. A lángosokat papírtörlőre szedjük.
    4. A bacont felkockázzuk, majd ropogósra sütjük. A kész lángosokat megsózzuk, megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és baconkockákkal.

      13 OLCSÓ ÉS FINOM ÉTEL KRUMPLIBÓL - A LEVESTŐL A RAKOTT BURGONYÁIG >>> 

      15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>> 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin