Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-tejfölös kelbimbó

MME MME
1 2.5/5
40 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A sajtos-tejfölös kelbimbó elkészítéséhez a vajat egy mélyebb serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, majd beletesszük a kelbimbót.
  2. Megpároljuk, megsózzuk. Ezután gyakori kevergetés mellett megpirítjuk, majd ízlés szerint megborsozzuk, és meghintjük ételízesítővel.
  3. Amíg puhulnak a kelbimbók, lereszeljük a sajtokat, és elkeverjük a tejföllel. Ráöntjük a kelbimbóra, és vagy összeforraljuk, vagy a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10-15 percre. 

Megjegyzés

Párolásnál vizet nem igazán kell hozzáadni, csak ha friss kelbimbót használunk. Sültek mellé kiváló köretként, de még magában is jó kis egytálétel! A férjem nem kedvelte a kelbimbót, de amikor ezt megkóstolta, elállt a szava! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss