A sajtos-tejfölös kelbimbó elkészítéséhez a vajat egy mélyebb serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, majd beletesszük a kelbimbót.
Megpároljuk, megsózzuk. Ezután gyakori kevergetés mellett megpirítjuk, majd ízlés szerint megborsozzuk, és meghintjük ételízesítővel.
Amíg puhulnak a kelbimbók, lereszeljük a sajtokat, és elkeverjük a tejföllel. Ráöntjük a kelbimbóra, és vagy összeforraljuk, vagy a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10-15 percre.
Párolásnál vizet nem igazán kell hozzáadni, csak ha friss kelbimbót használunk. Sültek mellé kiváló köretként, de még magában is jó kis egytálétel! A férjem nem kedvelte a kelbimbót, de amikor ezt megkóstolta, elállt a szava! - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!