Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-tejfölös házi lángos

Hozzávalók

  • A lángoshoz:
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 65 dkg liszt
  • 2,5 dl víz
  • 1 tk só
  • A tetejére:
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • víz
  • 10-20 dkg tejföl
  • reszelt sajt ízlés szerint

Elkészítés

    1. Meglangyosítunk kb. 1 dl tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadunk kb. 1 ek lisztet, és meleg helyen hagyjuk kelni.
    2. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, és beleöntjük a kovászt, majd hozzáadjuk a megmaradt langyos tejet és a langyos vizet, végül a sót. Addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik az edény oldalától. (Ha kell, még adhatunk hozzá egy pici lisztet.)
    3. Letakarva kb. 50 percig kelesztjük a tésztát, majd rúddá formázzuk, és 15 részre osztjuk. Kicsit gömbölyítünk rajta, majd ismét 30 percet kelesztjük.
    4. Amikor megkelt, forró olajban oldalaként 1-1 perc alatt kisütjük az olajos kézzel széthúzott, megformált tésztákat. Lecsepegtetjük és papírtörlőre szedjük. 
    5. A fokhagymás feltéthez lereszelünk vagy apró darabokra vágjuk a fokhagymát, felöntjük egy kevés vízzel, megsózzuk, és a meleg lángos tetejére kenjük. Reszelt sajttal megszórva, valamint tejföllel megkenve kínáljuk.

      15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>>

      LÁNGOS NÉLKÜL NINCS NYÁR - ÍME A HAGYOMÁNYOS STRANDLÁNGOS RECEPTJE! >>>  

      7 DOLOG, AMIT BIZTOSAN NEM TUDTÁL A LÁNGOSRÓL! >>>

Megjegyzés

A fokhagymás kenegetőt a piacon szokták használni. Nagyon finom a meleg lángos megkenve. Én nagyon szeretem így a lángost. :)

Sajtkrumpli
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin