Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-szezámmagos kifli

MME MME
8 5/5
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejben felolvasztjuk a sót, a cukrot, az édesítőt, majd beleöntjük az étolajat, végül felolvasztjuk benne az élesztőt. Bedagasztjuk a tésztát, és 3/ 4 órát kelni hagyjuk. Ha megkelt, 10 gombócot formálunk belőle. Minden gombócot kerekre kinyújtunk, és derelyevágóval 8 háromszögre vágjuk. Minden háromszögbe belecsavarunk 1-1 db hosszúkásra vágott margarin csíkot, és kiflit formázunk belőle. Margarinnal kikent tepsire rakjuk, 1 tojást felverünk, és megkenjük vele a kifliket. Ezután szórjunk rájuk reszelt sajtot és szezámmagot. Hagyjuk kicsit kelni, és először közepesen meleg, majd forró sütőben süssük meg összesen kb. 20-25 perc alatt.

Megjegyzés

Isteni finom!!!! Életem első kelt tésztája, amit nem tudok és nem is lehet elrontani! Kezdőknek mindenképpen ajánlom! Csak a sütésre kell odafigyelni, mert a cukor miatt könnyen megbarnul az alja, tehát nem szabad agyonsütni! Nem mellékes az sem, hogy a család imádja, főleg frissen sülve, ropogósan. - MME

Ezek is érdekelhetnek