Sajtos szendvicstorta

Hozzávalók

  • 75 dkg natúr krémsajt (pl. mascarpone)
  • 50 dkg szendvicskenyér
  • 10 dkg reszelt gouda sajt
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 1 db kígyóuborka
  • 5 db retek
  • 5 db tojás
  • bors
  • petrezselyem
  • kapor

Elkészítés

    1. Az uborkát és a retket vékony karikára vágjuk. A tojást 10 perc alatt keményre főzzük, megpucoljuk, és felkarikázzuk. A krémsajtot egy tálban kikeverjük a sóval és a borssal.
    2. Egy körülbelül 26 cm-es átmérőjű tortaformába sütőpapírt helyezünk, és elkezdjük a rétegezést. Először beleteszünk egy sor kenyeret az aljára és az oldalára is. Megkenjük a sajtkrémmel, és egy sor sonkát helyezünk rá, majd ismét kenyeret. A kenyereket újra megkenjük a krémsajttal, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Retekkel, uborkával és főtt tojással kirakjuk a tetejét, majd lefedjük kenyérrel.
    3. Levesszük a tortaforma karimáját, és a maradék krémsajttal megkenjük a tetejét és az oldalát. Hidegre tesszük minimum fél órára, majd tojáskarikával, uborkával, retekkel, kaporral és a petrezselyemmel díszítjük a tetejét. Egy rövid ideig a hűtőben pihentetjük, majd úgy, mint egy hagyományos tortát, szeletelve tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin