Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos sült makaróni

A sajtos tésztát bármikor előhúzhatjuk a tarsolyunkból, ha nincs sok időnk főzni. Ilyenkor csak arra figyeljünk, hogy jó minőségű alapanyagokkal dolgozzunk, és a megfelelő fűszereket válasszuk.

Hozzávalók

  • 35 dkg makaróni tészta
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • bors
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 1 tk mustár
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 2 ek parmezán sajt

Elkészítés

    1. A makarónit körülbelül 12 perc alatt fogkeményre főzzük forrásban lévő sós vízben, majd leszűrjük.
    2. A besamelmártáshoz a vajat felforrósítjuk, majd a lisztet világos színűre pirítjuk rajta. Kis adagokban, kevergetve hozzáöntjük a kissé megmelegített tejet. A mártást megsózzuk és megborsozzuk ízlés szerint, majd sűrűre főzzük.
    3. A sajtot és a mustárt belekeverjük a besamelmártásba. Hozzáadjuk a tésztát, alaposan összekeverjük, majd egy hőálló tálba tesszük.
    4. Megszórjuk zsemlemorzsával és parmezánnal a makaróni tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük (vagy addig, amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a szósz bugyog a szélén). Azonnal tálaljuk.

      Szuperkrémes mac & cheese falatkák >>>

      9 POFONEGYSZERŰ TÉSZTAÉTEL, AMIVEL JÓL LAKIK A CSALÁD >>>

    10 MENNYEI SAJTOS TÉSZTA, AMINEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI >>> 

A sajtos tésztához a kemény sajtok kivételével szinte bármilyen sajt felhasználható, bár némi parmezánforgács nem árt meg egyetlen fogásnak sem. Használhatunk ementálit, trappistát, gorgonzolát vagy mozzarellát.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin