Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos sült makaróni

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A makarónit körülbelül 12 perc alatt fogkeményre főzzük forrásban lévő sós vízben, majd leszűrjük.
  2. A besamel mártáshoz a vajat felforrósítjuk, majd a lisztet világos színűre pirítjuk rajta. Kis adagokban, kevergetve hozzáöntjük a kissé megmelegített tejet. A mártást megsózzuk és megborsozzuk ízlés szerint, majd sűrűre főzzük.
  3. A lereszelt sajtot és a mustárt belekeverjük a besamel mártásba. Hozzáadjuk a tésztát, alaposan összekeverjük, majd egy hőálló tálba tesszük.
  4. Megszórjuk zsemlemorzsával és parmezánnal a makaróni tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük (vagy addig, amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a szósz bugyog a szélén). Azonnal tálaljuk.

    Szuperkrémes mac & cheese falatkák >>>

    9 POFONEGYSZERŰ TÉSZTAÉTEL, AMIVEL JÓL LAKIK A CSALÁD >>>

10 MENNYEI SAJTOS TÉSZTA, AMINEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI >>> 

A sajtos tésztához a kemény sajtok kivételével szinte bármilyen sajt felhasználható, bár némi parmezánforgács nem árt meg egyetlen fogásnak sem. Használhatunk ementálit, trappistát, gorgonzolát vagy mozzarellát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss