Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzöm, majd kiolajozott tepsibe karikázom. A tetejét is megolajozom, kevés sót is teszek rá, majd szép pirosra sütöm. Közben elkészítem a mártást: a hagymát megdinsztelem, ráöntöm a tejfölt, ha egyet forrt, a reszelt sajtot hozzáadom. Kevergetem, ha elolvadt a sajt, félrehúzom, ízesítem: kevés gyömbért reszelek bele, csipetnyi őrölt borsot, esetleg egy kevés curryt (ízlés kérdése) adok hozzá. Ráöntöm a szépen megpirul burgonyára, és még 10 percig sütöm közepes hőmérsékleten. Savanyúsággal nagyon finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre