Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos spenótleves

30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Forrásban lévő sós vízbe beledobjuk a megmosott spenótleveleket. 10 perc után kivesszük, s finomra vágjuk. Egy edényben 4 dl vízbe 2 db húsleveskockát és 1 db zöldségleveskockát teszünk, hozzáadunk 4 dl tejet és a spenótot, borsozzuk, teszünk bele reszelt szerecsendiót, a kockára vágott sajtot, apróra vágott fokhagymát és petrezselymet, egy kevés vajat, s felforraljuk.

Tálaláskor néhány szelet sült cukkinit és spenótleveleket adunk hozzá. Vajban pirított toasttal és tejföllel kínáljuk.

Megjegyzés

A leves melegen és hidegen is fogyasztható. (Utóbbi esetben a pirított toast elmarad. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss