Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-spárgás sült

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg karaj
  • 50 dkg spárga
  • 20-25 dkg sajt
  • 1 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 10 dkg szalonna
  • tej
  • vaj az edény kivajazásához
  • liszt
  • bazsalikomlevelek
  • olaj
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés

    Elkészítés: Egy tűzálló edényt kivajazunk, és egy pici olajat is öntünk bele, hogy a vaj ne égjen le.

    A karajt 2 ujjnyi vastagságúra szeljük, és kis zsebecskét vágunk bele, majd kiklopfoljuk, és sózzuk, borsozzuk, szerecsendiózzuk.

    A spárgákat megtisztítjuk és levágjuk a fásabb részeket. A húsokat megtöltjük spárgával, szalonnával, 1 levél bazsalikommal, sajttal, majd hústűvel összetűzdeljük. Beletesszük őket a hőálló edénybe.

    A sajtkrémhez a tojássárgáját vajjal kikeverjük, 1 evőkanál lisztet adunk hozzá. Kis lángon főzzük, közben tejet és tejszínt adunk hozzá. Végül beletesszük a lereszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk és ízesítjük szerecsendióval, s addig forraljuk, míg a sajt el nem olvad.

    A húsokra öntjük a sajtkrémet. A tetejére még szórhatunk sajtot, a kimaradt spárgákat is rárakhatjuk a tetejére, majd betesszük sütőbe, és először 160 fokon, majd 180-220 fokon sütjük, amíg a hús meg nem puhul.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin