Keress receptre vagy hozzávalóra

Sajtos-sonkás töltött tök

default user icon
3 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 kisebb tök
  • 1 húsleveskocka
  • 1 tasak gyorsrizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 paradicsom
  • 3 evőkanál olaj
  • 15 dkg mozzarella
  • 15 dkg sonka
  • fél csomag friss bazsalikom (vagy 1 teáskanál szárított)

Elkészítés

    Előkészítés:
    A tököt megmossuk, vékonyan meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és kiskanállal kikaparjuk a belsejét. A leveskockát felforraljuk kb. 4 dl vízzel, és a rizst a dobozon feltüntetett ideig főzzük benne. Kivesszük, lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, leöblítjük hideg vízzel, lehúzzuk a héját, és kockára vágjuk.

    Elkészítés:
    1. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, és sóval, borssal ízesítjük. A mártást lassú tűzön, kb. 15 percig, főzzük.
    2. A mozzarellát és a sonkát apró kockára vágjuk, a bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, és felaprítjuk. Mindezt összekeverjük a rizzsel, sóval, borssal fűszerezzük, és megtöltjük a kivájt tököket.
    3. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A paradicsommártást tűzálló tálba öntjük, ráültetjük a tököt, és a sütőben kb. 30 percig sütjük.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
    1 adag: 480 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

termal 10 évvel ezelőtt
nagyon finom!nekem átsült!timi
anchante 10 évvel ezelőtt
Elfelejtettem írni, hogy nagyon finom!!!!!!!!!!!!
anchante 10 évvel ezelőtt
Szia! Elkészítettem a recepted, de a tök nyers maradt ahol a paradicsomos szaft nem érte. Nem kellene előbb kissé megpuhítani a tököt? Rozika

Hasonló Receptek

Magazin