Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-sonkás töltött fasírt

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg darált sertéshús (vagy fele-fele sertés és marhahús)
  • 2 db zsemle
  • 2 db egész tojás
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyem
  • 1 kávéskanál oregáno
  • 1 mokkáskanál törött bors
  • 1 db kis paradicsom konzerv
  • 10-15 dkg szeletelt sajt
  • 10-15 dkg vékonyra szelt gépsonka
  • 3 egész főtt tojás

Elkészítés

    Elkészítés: A vízbe áztatott, kinyomkodott zsemléket összegyúrom a darált hússal, nyers tojással, fűszerekkel, sóval, paradicsommal.

    Egy konyharuhára alufóliát terítek, mindenütt megszórom zsemlemorzsával. Erre ráterítem a húsmasszát, egymás mellé rakosgatva ráteszem a vékony sajtszeleteket, erre kerülnek a gépsonkaszeletek. Végül megszórom reszelt főtt tojással.

    Ezután feltekerem, mint a rétest. A konyharuha és a fólia segítségével óvatosan beleteszem a vajjal kikent tepsibe. Villával megböködöm a tetejét, hogy a gőz eltávozhasson belőle sütéskor. Forró sütőben kb. 1 óra alatt átsül.

    Vegyes zöldségkörettel tálalom.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin