Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-sonkás sült padlizsánkrém

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánt és a hagymát héjastól sós vízben puhára főzzük. Kikaparjuk a padlizsán belsejét, a lehéjazott hagymával áttörjük vagy
összeturmixoljuk.

A vajból és lisztből világos rántást készítünk, felöntjük a tejjel, és sűrűre főzzük. Ha kissé kihűlt, belekeverjük a padlizsánpürét, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a reszelt sajtot, a sonkát, egy
kevés borsot, sót és végül a tojások felvert habját.

Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, beleöntjük a padlizsános masszát, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Melegen és hidegen egyaránt finom.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek