Elkészítés: A padlizsánt és a hagymát héjastól sós vízben puhára főzzük. Kikaparjuk a padlizsán belsejét, a lehéjazott hagymával áttörjük vagy
összeturmixoljuk.
A vajból és lisztből világos rántást készítünk, felöntjük a tejjel, és sűrűre főzzük. Ha kissé kihűlt, belekeverjük a padlizsánpürét, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a reszelt sajtot, a sonkát, egy
kevés borsot, sót és végül a tojások felvert habját.
Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, beleöntjük a padlizsános masszát, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Melegen és hidegen egyaránt finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre