Elkészítés: A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel. A trappista sajtot és a sonkát vékony szeletekre vágjuk.
A csirkemelleket olajozott, szárnyas fűszerkeverékkel megszórt alufóliára fektetjük. A hússzeleteket betakarjuk a sonka, majd a sajtszeletekkel. A csirkemelleket felgöngyöljük, és szorosan az alufóliába csavarjuk, majd tepsibe vagy sütőrácsra tesszük, és előmelegített sütőben kb. 30-35 percet sütjük.
A mártáshoz vajas rántást készítünk. Felengedjük a tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és állandó kevergetés mellett kiforraljuk.
A göngyölt csirkemellet kibontjuk az alufóliából, felszeleteljük, párolt rizzsel és a sajtszósszal tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre