Sajtos-sonkás göngyölt csirkemell sajtmártással

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db csirkemellfilé
  • 20 dkg trappista sajt
  • 20 dkg füstölt sonka
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 5 cl étolaj
  • A sajtmártáshoz:
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 5 dl tej
  • 20 dkg reszelt sajt
  • szerecsendió
  • őrölt fehérbors

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel. A trappista sajtot és a sonkát vékony szeletekre vágjuk.

    A csirkemelleket olajozott, szárnyas fűszerkeverékkel megszórt alufóliára fektetjük. A hússzeleteket betakarjuk a sonka, majd a sajtszeletekkel. A csirkemelleket felgöngyöljük, és szorosan az alufóliába csavarjuk, majd tepsibe vagy sütőrácsra tesszük, és előmelegített sütőben kb. 30-35 percet sütjük.

    A mártáshoz vajas rántást készítünk. Felengedjük a tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és állandó kevergetés mellett kiforraljuk.

    A göngyölt csirkemellet kibontjuk az alufóliából, felszeleteljük, párolt rizzsel és a sajtszósszal tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin