Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-sonkás-baconos csigák

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 24 darabhoz:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finom liszt
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 db tojás sárgája
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál cukor
  • A töltelékhez:
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg sonka
  • 10 dkg bacon
  • 20 dkg trappista sajt

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát, és meleg helyen 1 órát kelesztjük.

A sonkát és a bacont apró kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük.

A tésztát téglalap alakúra, kb. 2 mm vastagra nyújtjuk, és megkenjük tejföllel. Megszórjuk az apróra vágott baconnel és sonkával, majd a reszelt sajttal. A tésztát feltekerjük mint a bejglit, majd 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk.

A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt 150-160 fokon megsütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss