Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-sonkás aranybatyu

45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A kiolvasztott leveles tésztát lisztezzük, kinyújtjuk, majd 10x10 cm-es négyzeteket vágunk belőle.

2. A tejfölt sóval, borssal, fokhagymával (kb. 3 gerezd) ízesítjük, majd hozzáadjuk a felaprított sonkát és hagymát, illetve a reszelt sajtot.

3. Megpakoljuk a tésztát a tejfölös mártással, a 4 sarkát felhajtjuk, fogvájóval rögzítjük.

4. A tészta tetejét megkenjük tojássárgájával, majd előmelegített sütőben (kb. 200 fokon) aranybarnára sütjük.

Megjegyzés

A fenti mennyiségből kb. 20 db batyut kapunk, a képen már csak a kóstoló utáni maradék látható.
- Zwack4

Ezek is érdekelhetnek

Friss