Keress receptre vagy hozzávalóra

Sajtos rúd (sörkorcsolya)

default user icon

Hozzávalók

  • 11,5 dkg cheddar sajt (+ a szóráshoz)
  • 3/4 bögre liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 1 késhegynyi Cayenne-bors
  • 1 késhegynyi római kömény
  • 1 tk barna cukor
  • 1 tk só
  • 4 ek hideg vaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A sajtot keverőtálba reszeljük, majd összeforgatjuk a liszttel, a Cayenne-borssal, a római köménnyel, a cukorral, a sóval és némi frissen őrölt borssal. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, és robotgép segítségével simára dolgozzuk. Ezután cipóvá formázzuk, folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük kb. 20 percig.
    2. A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 3 mm vastag téglappá nyújtjuk, és lisztbe mártott késsel vagy pizzaszeletelővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A csíkokat tálalásra is használható tapadásmentes sütőtálba vagy sütőpapírral leterített tepsibe fektetjük, megcsavarjuk, megszórjuk reszelt sajttal, majd aranyszínűre sütjük 12-15 perc alatt. Végül kb. 5 percig hűlni hagyjuk.

Megjegyzés

Recept: Le Creuset

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin