Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos röszti

default user icon
4 4.5/5

Hozzávalók

  • 80 dkg burgonya,
  • 2 fej hagyma,
  • 20 dkg lágy sajt (pl. Anikó),
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 5 dkg vaj,
  • só,
  • bors

Elkészítés

    A burgonyát héjában megfőzzük és kihűtjük (ehhez a recepthez jobb, ha előző nap főtt burgonyát használunk). Meghámozzuk és káposztareszelőn lereszeljük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a reszelt burgonyát, a felaprított petrezselymet. Sóval, borssal erőteljesen ízesítjük. Két kisebb serpenyőben kevés vajat olvasztunk és belenyomkodjuk a massza felét. Fedőt teszünk rá és kis lángon addig sütjük, amíg a massza össze nem áll. Ekkor a fedő segítségével megfordítjuk és a másik felét is megpirítjuk. Beborítjuk a vékonyra szeletelt sajt felével és ráolvasztjuk. A burgonyamassza másik felével ugyanígy járunk el. Cikkekre vágva kínáljuk, fokhagymás tejfölt vagy joghurtot adunk mellé.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

tajmi
Az étel neve valóban rösti. Én tepsiben (vagy jénaiban mikróval) készíthető fajtáját ismerem. Vajjal kikent tepsibe teszek egy réteg főtt, reszelt burgonyát, majd nyers hagymakarikák, megint burganya... Felülre ismét burgonya kerül, majd kevés reszelt sajt és vajdarabok. + extrák: Ha tartalmasabbra vágyom, a legfelső hagymaréteg helyett kolbászkarikákat vagy vékony baconszalonna-darabokat teszek. Ha nincs időm/kedvem sokat bíbelődni, főzögetés helyett vékonyra szelem a burgonyát, és a jénaira ráborítom a tetejét. (Így persze tovább kell sütni, de mindennel együtt mégis gyorsabb.)
skl
Finomnak finom, olcsó, gyors, de a neve svájci ételről lévén szó nem "röszti", hanem "rösti", s-sel. A tócsnitól az különbözteti meg, hogy nincs benne se liszt, se tojás, se hasonló "ragasztóanyag".
tothkato
Finom ez a röszti, ha jó a neve, ha nem. Egy pohár tejfölben elkevertem 10 dg juhturót és sajt helyett azt kentem a tetejére. A család nagyon szereti
Krystal
Hm :D Ez a recept inkább a tócsni (másik néven lapcsánka, krumpliprósza, meg még ki tudja mi) Én a rösztit úgy ismerem, hogy a nyers krumplit kell finomra lereszelni, kis lepényekké formázni, serpenyőben, kevés olajon az egyik oldalát addig sütni, míg összeáll, jól megsózni-borsozni, és a másik felét is megsütni. A végeredmény nálam tenyérnyi nagyságú, pirosra sült lepénykék. Elvileg ez az eredeti recept, már ha a rösztit eredendően svájci kajának tekintjük...

Hasonló Receptek

Magazin