Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos ropogós, maradék kovásszal

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjöük 160 fokra, majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, aztán a sajtot is lereszeljük. 
  2. Egy keverőtálban összekeverjük a kovászt az olajjal és a sóval, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot is. Ezután alaposan összekeverjük. 
  3. Ha elkészültünk, egy patula segítségével a masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk olyan véknyan, amennyire csak lehet.
  4. Sütőbe toljuk a tepsit nagyjából 40-45 percre. Ne várjuk meg, hogy elkezdjen barnulni a széle. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk 5-10 percet hülni. 
  5. Végül lefejtjük a sajtos ropogóst a sütőpapírról, majd kisebb darabokra törjük.

NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGY KÉSZÜL A SAJTOS ROPOGÓS:

Ezek is érdekelhetnek

Friss