Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos ropogós, maradék kovásszal

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg kovász (maradék)
  • 20 dkg reszelt sajt (bármilyen)
  • 0,4 dkg só
  • 2,5 dkg olíva olaj

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjöük 160 fokra, majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, aztán a sajtot is lereszeljük. 
    2. Egy keverőtálban összekeverjük a kovászt az olajjal és a sóval, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot is. Ezután alaposan összekeverjük. 
    3. Ha elkészültünk, egy patula segítségével a masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk olyan véknyan, amennyire csak lehet.
    4. Sütőbe toljuk a tepsit nagyjából 40-45 percre. Ne várjuk meg, hogy elkezdjen barnulni a széle. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk 5-10 percet hülni. 
    5. Végül lefejtjük a sajtos ropogóst a sütőpapírról, majd kisebb darabokra törjük.

    NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGY KÉSZÜL A SAJTOS ROPOGÓS >>> 

    Házisáfrány: receptek, sztorik, praktikák >>> 

    VENDÉGVÁRÓ SZEZÁMMAGOS POGÁCSA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin