Sajtos-ropogós keksz

Hozzávalók

  • 12 dkg liszt (+a nyújtáshoz)
  • 3 dkg félkemény sajt (trappista)
  • 1/2 tk pirospaprika (őrölt)
  • 1/2 tk paprika (füstízű, őrölt)
  • 1 tk só (vagy tengeri só)
  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 ek tejföl

Elkészítés

    1. A szitált liszthez adjuk a reszelt sajtot és a kétféle pirospaprikát majd megsózzuk a keveréket.
    2. Az összeállításhoz a tojás sárgáját, a kockázott vajat és a tejfölt is hozzáadjuk.
    3. Ezután a tésztát összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva hütőben 30 percig pihentetjük. Lisztezett felületen kinyújtjuk, kiszaggatjuk, valamilyen mókás vagy csak egyszerű kekszpecsét kiszúróformával.
    4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen a 180 fokra előmelegített és azonos hőfokon tartott sűtőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Gyorsan sül! Teához, nasinak, sör-borkorcsolyának is kitűnő.

Megjegyzés

A tengeri só vagy sókristály erőteljesebb ízű, ezért óvatosan sózzunk vele.

Dr.Gondek Károlyné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin