Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos ropogós Ide Süss! Gabitól

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg Gruyére sajt
  • 20 dkg liszt
  • 7 dkg pisztácia
  • 3 dkg hántolt tökmag
  • 2 db tojás
  • A mártogatóshoz:
  • 3 db paradicsom
  • 1 db lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek tejföl
  • 12,5 dkg sajtkrém (Philadelphia)
  • 5 dkg parmezán reszelve
  • friss koriander
  • 1/2 db citrom leve
  • bors
  • 2 mk kömény egész

Elkészítés

    1. Átszitáljuk a lisztet, összemorzsoljuk a hideg vajjal, hozzákeverjük a reszelt sajtot és felvert tojást.
    2. Hűtőbe tesszük fél órára. Utána nyújtjuk, cikkekre vágjuk és 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
    3. A mártogatóshoz apró darabokra vágjuk a paradicsom ot, a lilahagymát és a fokhagymát. A tejfölt és a sajtkrémet összekeverjük, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, a parmezánt, a koriandert. Egy fél citrom levét kifacsarjuk, végül sóval és borssa és a köménymaggal ízesítjük.

     

     


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin