Elkészítés: A lisztet keverjük össze a sóval és a cayenne borssal, adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a reszelt sajtot, adjuk hozzá a tojást, a citromlevet és 2 evőkanál tejfölt. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, ha szükséges, apránként adjunk hozzá még tejfölt, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra a tésztát, majd derelyevágóval vagy éles késsel vágjuk fel ízlés szerinti keskeny és hosszú csíkokra. Kenjük le az előzőleg kissé felvert tojásfehérjével, reszeljük rá a sajtot, végül helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
Közepes hőmérsékleten süssük 12-15 perc alatt szép pirosra, ropogósra (én légkeverésnél 160 fokon, 12 percig sütöttem). A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd rögtön tálalhatjuk is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre