Elkészítés: A leveles tésztát olvasztás után kb. 1,5-2 cm széles csíkokra vágjuk, spirálosan rátekerjük a fém formákra - vigyázva, hogy minden csík fedje az előzőt. Tojással megkenjük, és aranybarnára sütjük. Amíg sül, elkészítjük az alábbi krémet: a tejjel simára keverjük a lisztet, sóval és borssal ízesítjük, és sűrű pépet főzünk belőle. Tűzről levéve, forrón belekeverjük a tojássárgáját. A vajat habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt krémet és a reszelt sajtot. A kihűlt tésztákat leszedjük a formákról, megtöltjük a krémmel, és a végeit reszelt sajtba mártjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre