Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos roló főzött sajtkrémmel

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához (kb. 24 közepes darabhoz):
  • 1 csomag mélyhűtött leveles tészta
  • 1 tojás (lekenni)
  • A krémhez:
  • 8 dkg margarin
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • 3-4 dl tej
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 10 dkg tömlős krém sajt
  • A díszítéshez:
  • reszelt sajt (kb. 5 dkg)

Elkészítés

Elkészítés: A mélyhűtött tésztát szobahőmérsékleten felengedjük a csomagoláson leírtak szerint. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, gázsütő 5-ös fokozat.

Közben elkészítjük a sajtkrémet. A margarint felolvasztjuk egy lábosban, majd rászórjuk a lisztet, zsemleszínűre pirítjuk. Ezután folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet. Ne öntsük rá egyből az egész mennyiséget, hanem figyeljük közben a krém állagát. Ha kellőképpen sűrűnek ítéljük meg - tehát olyan az állaga, amilyet a rolóba szeretnénk tölteni - adjuk hozzá a reszelt sajtot, illetve akrémsajtot, olvasszuk a lisztes-tejes masszába, majd sózzuk meg (elég sokat elbír). Kóstolgassuk bátran, és pótoljuk, ha valamit hiányolnánk belőle (sajtot, sót). Amíg a tésztával dolgozunk, tegyük félre hűlni.

A kiengedett leveles tésztát nyújtsuk kb. 2 mm vastagra, majd vágjuk kb. 24 db csíkra (kb. 2,5-3 cm széles, kb. 22 cm hosszú). Tekerjük kis átfedéssel a habroló csövekre, fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük le tojással, majd süssük aranybarnára (kb. 10-15 perc).

Ha megsültek, várjunk, míg kissé kihűlnek, és töltsük meg habzsák vagy kiskanál segítségével a sajtkrémmel. A végeit tunkoljuk a reszelt sajtba. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

A krémet kedvünk szerint variálhatjuk még zöldfűszerekkel, különböző ízesítésű sajtokkal, esetleg sonkadarabokkal. Ha rövidebb csíkokat vágunk a tésztából, nem szükséges a habzsák a töltéshez, elég egy teáskanál is. Így természetesen több, de kisebb rolónk lesz. Ne lepődjünk meg, ha pillanatok alatt elfogy... - katakonyhaja

Ezek is érdekelhetnek

Friss