Sajtos rizzsel töltött kelkáposzta sült tofuval

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg rizs
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 dl forró víz
  • 1 fej kelkáposzta
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 1 evőkanál snidling
  • bors
  • 20 dkg tofu
  • 2 evőkanál olaj
  • A béarni mártáshoz:
  • 3 tojássárga
  • 10 dkg vaj
  • 4 evőkanál tejszín
  • 1 kis fej salotta hagyma
  • 1 evőkanál friss tárkony
  • 1 evőkanál tárkonyos ecet

Elkészítés

    Elkészítés: A rizst az olajon felforrósítjuk, felengedjük a forró vízzel, sózzuk, lefedjük, és 5-10 percig lassan főzzük, majd félrehúzzuk, fedő alatt pihentetjük.

    A káposztát leveleire szedjük, a torzsáját kivágjuk. Sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk.

    A rizst összekeverjük a reszelt sajttal, az aprított petrezselyemmel és snidlinggel, majd a lecsepegtetett leveleket megtöltjük ezzel, felgöngyöljük, végeit visszanyomkodjuk.

    A tofut 1,5 centis szeletekre vágjuk, az olajon mindkét felén megsütjük.

    A mártáshoz a tojássárgákat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és az ecetet, és gőz fölött habverővel folyamatosan habosítjuk, az olvasztott vajat közben hozzácsurgatjuk. Addig keverjük, míg krémes lesz. Végül tárkonnyal és tejszínnel finomítjuk, ízlés szerint sózzuk.

    A tofut tányérra rakjuk, ráhelyezzük a káposztatekercset, a mártással meglocsolva tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin