Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos rizslepény zöldségekkel

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 30 dkg barnarizs
  • 2 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • A sütéshez:
  • 2 evőkanál olaj
  • A körethez:
  • 15 dkg sárgarépa
  • 30 dkg brokkoli
  • 30 dkg spenótlevél
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

    Előkészítés: A rizst megmossuk, és háromszoros mennyiségű sós, forró vízbe tesszük. Lefedjük, kíméletesen főzzük, amikor már alig van alatta víz, levesszük a tűzről, és 10-15 percen át letakarva pihentetjük.

    Elkészítés: Ha a rizs kellően megpuhult, és már nem túl forró, összekeverjük a tojással, a sajttal, sóval, borssal, a petrezselyemmel, és pihentetjük. A zöldségeket megmossuk és megtisztítjuk. A répát felkarikázzuk. Rózsákra szedjük a brokkolit, sós, forró vízben 5-8 percen át főzzük, majd kiszedjük, és lecsepegtetjük. A visszamaradt vízbe beletesszük a parajleveleket 3 percre, majd leszűrjük. A vajat felolvasztjuk, kevés vízzel, sóval, borssal, megpároljuk a répát. Amikor kellően puha hozzáadjuk a brokkolit, a parajt, a szerecsendiót, a tejszínt, és pár perc alatt összepároljuk. A sajtos rizsből lepényeket formálunk, amit jól összenyomunk, majd a felforrósított olajon mindkét oldalát megsütjük. Amikor kész, rátesszük a tejszínes zöldségekre, és azonnal tálaljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
    1 adag: 770 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin