Keress receptre vagy hozzávalóra

Sajtos rakottas zöldséggel

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db piros kápia paprika
  • 1 db padlizsán
  • 50 dkg édesburgonya
  • 1 db cukkini
  • 2 tk olívaolaj
  • 2 tk római kömény
  • 2 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 15 dkg vörös lencse
  • 2,5 dl húsleves-alaplé
  • 25 dkg grillsajt
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. A zöldségeket megtisztítjuk. A paprikát kimagozzuk, húsát nagyobb darabokra vágjuk, a padlizsánt és az édesburgonyát felkockázzuk, a cukkinit vékonyan felszeleteljük. Az előkészített zöldségeket tepsibe tesszük, meghintjük a köménnyel és az olívaolajjal. Megsózzuk és megborsozzuk, majd alaposan összeforgatjuk. 
    2. zöldségeket 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. Hozzáadjuk a vörös lencsét, majd felöntjük az alaplével. További 15–20 percre visszatoljuk a sütőbe. 
    3. A sütőt grill fokozatra kapcsoljuk. Beborítjuk a zöldséges keveréket a felszeletelt sajttal, majd 5–8 perc alatt aranyszínűre grillezzük. Forrón tálaljuk, néhány levél petrezselyemmel.

Megjegyzés

Finom és tápláló levest készíthetünk, ha a megmaradt zöldséget felöntjük néhány dl alaplével, majd felforraljuk és összeturmixoljuk.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin