Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos rakott karfiol

default user icon
1 4.3/5

Hozzávalók

  • 1 db karfiol
  • 6 ek zsemlemorzsa
  • étolaj
  • 20 dkg kemény sajt (pl. edami, gouda)
  • 2 dkg margarin (a tepsi kikenéséhez)
  • 1 pohár tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • fehérbors
  • szerecsendió

Elkészítés

    1. A karfiolt rózsáira szedjük, és forró, sós vízben roppanósra főzzük. Amíg hűl, a zsemlemorzsát egy kevés étolajon aranybarnára pirítjuk, a sajtot a reszelő durvábbik fokán (amin a káposztát) lereszeljük. 
    2. Egy tűzálló tálat kikenünk bőven margarinnal, és az aljára szórjuk a pirított zsemlemorzsa felét, majd beleterítjük a karfiolrózsákat.
    3. A tejfölt kikeverjük a tojássárgájával, majd fehérborssal és a szerecsendióval ízesítjük (sót nem teszünk bele, mert a sajt elég sós). A karfiolra öntjük a keveréket, majd elosztjuk rajta a reszelt sajt kb. 2/3 részét. Egyenletesen rászórjuk a maradék morzsát, és megszórjuk a maradék sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szép pirosra sül a tetején.

      Még több rakott karfiol >>> 

      A legjobb karfiolos receptek >>> 

      Isteni sajtos kaják >>>

Megjegyzés

Bevallom, én nem szoktam mérni a hozzávalókat. Bízom benne, hogy azért követhető a recept.

micimacok
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

pagota
Kedves Ágnes! Köszönöm a receptet, tényleg nagyon finom, ropogós lett a felső réteg. Ezentúl így csinálom a rakott karfiolt.

Hasonló Receptek

Magazin