Elkészítés: A vizet a sóval és a margarinnal /vagy vajjal/ felforralom. Ekkor beleöntöm a lisztet, és addig kavarom, amíg a massza elválik az edény falától. A tűzről leveszem az edényt és egyesével belekeverem az egész tojásokat /gyakorlatilag képviselő fánk tésztát készítek/, a reszelt sajtot, esetleg a krumplipürét, sonkát vagy a bacont - a kívül ropogós, belül lágy puffancsokat tetszés szerint lehet variálni.
Kiolajozott tepsire halmozom a teáskanállal szaggatott puffancsokat, majd megfröcskölöm egy kis vízzel /hogy gőz képződjön majd sütés közben/, és kb. 15-20 perc alatt 180 fokon halványbarnára sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre