Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos pórétorta

MME MME
60 perc
mester
olcsó
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral és 1 tk. sóval, majd összegyúrjuk a vajjal. Amikor durva kenyérmorzsára emlékeztet, akkor gyorsan összedolgozzuk 3 teáskanál vízzel. A tésztát cipóvá formázzuk, és legalább egy óráig hűvös helyen pihentetjük.
Elkészítés: A póréhagymát megmossuk, vékonyan felszeleteljük (a zöldjéből is minél többet). A sütőt 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát sütőpapíron kissé kinyújtjuk, a papírral együtt átemeljük egy kapcsos tortaformába, és hüvelykujjaink segítségével szétnyomjuk a tésztát a forma alján, és oldalán. Gyorsan és könnyedén dolgozzunk, hogy a tészta meg ne melegedjen. Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni. A póréhagyma legnagyobb részét az elősütött tésztaburok alján szétosztjuk, egy keveset félreteszünk a díszítéshez. A reszelt sajtot kb. 1 cm vastagságban közvetlenül rárétegezzük a póréhagymára. A tejszín összekeverjük a felvert tojással, és ráöntjük a tortára. 200 fokon kb. 5 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, a maradék póréhagymát szétosztjuk a tetején. Visszatesszük, és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss