Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos póréleves húsgolyókkal

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát finomra, a pórét karikákra vágjuk.

A húst az egész tojással összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, és nedves kézzel kis gombócokká formázzuk. Mélyebb edényben, a felforrósított olajban körbesütjük. Kivesszük, félretesszük.

A visszamaradt zsiradékban a hagymát és a pórét fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. Megszórjuk a liszttel, és kicsit átsütjük. Felöntjük a borral és 8 dl vízzel. A tejszínt a krémsajttal kikeverjük, és a leveshez adjuk. Felforraljuk, majd közepes lángon főzni kezdjük.

A húsgolyókat 10 perc főzés után adjuk a leveshez, majd sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

Megjegyzés

A húsgombóc nélkül tökéletes vegetáriánus fogás. Gyors, egyszerű, könnyű, de tartalmas vacsora.

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss