Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-póréhagymás burgonyakrémleves

MME MME
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük, majd botmixerrel pürésítjük.

A felkarikázott hagymát vajban megdinszteljük, s körülbelül fél liter vízzel felöntjük, beletesszük a leveskockát, és 20 percen át főzzük.

Ezután összekeverjük a pürésített burgonyával (ízlés szerint hígíthatjuk még) és befűszerezzük.

Végül a sajtot kockákra vágjuk, belerakjuk a levesbe, majd többször megkeverjük, és pár percig lassú tűznél főzzük. A sajt nem fog teljesen elolvadni, olyan lesz, mintha levesbetét lenne.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek