Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos polentarudacskák

default user icon

Hozzávalók

  • 9 dl zöldségleves-alaplé
  • 2,4 dl tej
  • 45 dkg kukoricadara
  • 12 dkg zsíros félkemény sajt (pl. gruyère)
  • 1 csokor kakukkfű
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés

    1.  Az alaplevet a tejjel együtt felforraljuk. Beleöntjük a kukoricadarát, alaposan elkeverjük, majd gyenge tűzön, állandó keverés közben hagyjuk megduzzadni kb. 15 perc alatt.
    2. A sajtot finomra reszeljük. A leöblített, lerázott kakukkfű levélkéit lecsipkedjük és a sajttal együtt a polentába forgatjuk. Megsózzuk, megborsozzuk.
    3. Sütőpapírral kibélelünk egy mély tepsit. Kb. 2 cm vastagon belesimítjuk a polentát, folpakkal letakarjuk, majd hideg helyre vagy a hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
    4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben egy sütőlemezt leterítünk sütőpapírral, és megkenjük olajjal. A tepsiben csíkokra metélt polentát eloszlatjuk a sütőpapíron, és megspricceljük vagy finoman megcsepegtetjük olajjal. A forró sütőben sütjük 15 percig, majd átforgatjuk, és további 10-15 perc alatt készre sütjük.

    MÉG TÖBB ISTENI POLENTÁS RECEPT >>> 

    A TÖKÉLETES POLENTA ALAPRECEPT >>>  

Megjegyzés

A polentarudacskákat ketchupba vagy fokhagymaszószba (aioliba) mártogathatod.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin