Az alaplevet a tejjel együtt felforraljuk. Beleöntjük a kukoricadarát, alaposan elkeverjük, majd gyenge tűzön, állandó keverés közben hagyjuk megduzzadni kb. 15 perc alatt.
A sajtot finomra reszeljük. A leöblített, lerázott kakukkfű levélkéit lecsipkedjük és a sajttal együtt a polentába forgatjuk. Megsózzuk, megborsozzuk.
Sütőpapírral kibélelünk egy mély tepsit. Kb. 2 cm vastagon belesimítjuk a polentát, folpakkal letakarjuk, majd hideg helyre vagy a hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben egy sütőlemezt leterítünk sütőpapírral, és megkenjük olajjal. A tepsiben csíkokra metélt polentát eloszlatjuk a sütőpapíron, és megspricceljük vagy finoman megcsepegtetjük olajjal. A forró sütőben sütjük 15 percig, majd átforgatjuk, és további 10-15 perc alatt készre sütjük.