Elkészítés: Az élesztőt egy kevés tejjel és 1 kockacukorral felfuttatjuk, ezalatt a margarint jól eldolgozzuk a liszttel. A sajt egyharmad részét lereszeljük.
Hozzáadjuk a margarinos liszthez a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgáját, a
sót, s a sajttal együtt jól összegyúrjuk. Egy éjszakára (vagy legalább 2 órára) hűtőbe rakjuk.
Másnap jó ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát, és kisméretű szaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat lisztezett tepsibe rakjuk, tetejüket tojásfehérjével megkenjük, s reszelt sajtot csippentünk rá.
Előmelegített, forró sütőben sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre