Elkészítés: Az élesztőt a tejjel felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sót, a tojások sárgáját, a tejfölt, a reszelt sajtot, legvégül az élesztős tejet belekeverjük. Közepesen lágy tésztát kapunk, amit egy órára a hűtőbe teszünk.
Ezután belisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, 3 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk, bekent vagy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. 20-30 percig így kelesztjük, majd előmelegített sütőben megsütjük. A tetejét még cifrázhatjuk is: megkenhetjük felvert tojással, megszórhatjuk reszelt sajttal vagy köménymaggal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre