Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos pogácsa szezámmaggal szórva

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 1 tk só
  • 1 tk cukor
  • 1 dl langyos tej
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • A te tejére:
  • 1 db tojássárgája
  • 10 dkg reszelt sajt
  • szezámmag (ízlés szerint)

Elkészítés

    1. Az élesztőt a langyos tej jel és a cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük a sajt kivételével, majd a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. A tésztát kinyújttjuk téglalap alakúra. Megszórojuk reszelt sajttal, és feltekerem hengerré. Fél órát hagyjuk pihenni.
    2. A fél óra leteltével téglalap alakúra kinyújtjuk, és négybe hajtjuk: először fentről lefelé, a közepéig, utána ráhajtjuk alulról felfelé, aztán balról jobbra, és jobbról balra. Ezt még kétszer megismételjük 20 perc elteltével. Amikor a háromszori hajtás megtörtént, akkor a tésztát kinyújtjuk, 2 cm vastagra, tojással lekenjük, a tetej ét késsel bevagdossuk, sajttal megszórjuk, majd közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
    3. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, szezámmaggal megszórjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

     

Megjegyzés

Egy kis sósra vágytunk,finom omlós ,könnyű pogácsa sült ki a konyhámban.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin