Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos pogácsa szezámmaggal szórva

120 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük a sajt kivételével, majd a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra. Megszórojuk reszelt sajttal, és feltekerjük hengerré. Fél órát hagyjuk pihenni.
  2. A fél óra leteltével téglalap alakúra nyújtjuk és négybe hajtjuk: először fentről lefelé, a közepéig, utána ráhajtjuk alulról felfelé, aztán balról jobbra, és jobbról balra. Ezt még kétszer megismételjük 20 perc elteltével.
  3. Amikor a háromszori hajtás megtörtént, akkor a tésztát kinyújtjuk 2 cm vastagra, tojással lekenjük, a tetejét késsel bevagdossuk, sajttal megszórjuk, majd közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  4. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, szezámmaggal megszórjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Megjegyzés

Egy kis sósra vágytunk, finom omlós, könnyű pogácsa sült ki a konyhámban. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss