Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos pogácsa (hajtogatott)

default user icon

Hozzávalók

  • 1 dl tej
  • 1 mk cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 mk só
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás (a kenéshez)

Elkészítés

    1. A langyos tej és cukor keverékében felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját és a reszelt sajt felét. A közepébe öntjük a tejfölt, végül a felfuttatott élesztőt. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, majd 1 cm vastagra kinyújtjuk.
    2. Összehajtogatjuk: alulról felfelé, felülről lefelé, balról jobbra és jobbról balra. 20 perces szünetekkel 3-szor megismételjük a hajtogatást. Végül 2 cm vastagságúra kinyújtjuk, és kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
    3. A pogácsák tetejét megkenjük sós, felvert tojással és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

    A legjobb pogácsák egy helyen >>> 

    Sós aprósütik >>> 

    Sajtos receptek >>> 

Megjegyzés

A hajtogatás miatt kicsit időigényes, de annyira finom ez a pogácsa, hogy megéri a fáradtságot.

Galcsill
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin