Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos perecek

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 teáskanál só
  • 20 dkg reszelt sajt + a tetejére
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 2 db tojás a kenéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sütőport, a reszelt sajtot és a sót. Jól összekeverjük, majd a tejfölt is hozzáadjuk és összegyúrjuk. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy jól nyújtható, de ne túl lágy tészta legyen. 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.

    A hűtőből kivéve vékonyra, kb. 5 mm-esre kinyújtjuk, majd perecszaggatóval kiszaggatjuk. Tetejét felvert egész tojással megkenjük és sajttal megszórjuk.

    Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütjük (én légkeverésnél 150 fokon sütöttem).

Megjegyzés

A tetejét meg lehet még szórni köménymaggal, szezámmaggal is ízlés szerint.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kgizike
Kedves Hansolo70! Sajnálom hogy ez az apróság kimaradt a receptből!!!(ezen most jót mosolygok) Lehet azért, mert én éppen egyedül voltam itthon amikor sütöttem, és csak egymagam jártam rá. Örülök hogy nálad is nagy sikere volt, és köszönöm hogy ezt megosztottad velem.
Hansolo70
Köszönöm a választ és a receptet. Egy kis apróság kimaradt belőle, annak aki vendégvárónak szánja tanácsos olyankor sütni mikor a család nincs otthon , különben a vendégnek nem sok marad . Nagyon finom lett ,mindenki dicsérte , ezentúl is fogom sütni !
kgizike
Hansolo70! A tésztába nem kell tojás!! Csak a kiszaggatott pereceket kell tojással lekenni.
Hansolo70
Tojás nem kell a tésztába ? mert kipróbalnám ezt a receptet,köszönöm.

Hasonló Receptek

Magazin