Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-paradicsomos töltött burgonya

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát héjában enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor már langyos, meghámozzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A burgonyákat vízszintesen 3 darabra vágjuk: az alsó rétegbe, szeletelt trappista sajtot, a második rétegbe reszelt parmezánforgácsot teszünk, valamint 1 szelet paradicsomot. A sorokat ízesítjük a fűszerekkel: só, bors, fűszersó. A megtöltött burgonyákat a baconszeletekkel körbetekerjük, és még fűszerezzük kakukkfűvel és petrezselyemzölddel, majd hústűvel rögzítjük.

Kevés olivaolajjal kikenünk egy tepsit, ebbe helyezzük a szendvicseket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, majd 200 fokon még 5-10 percet, hogy a bacon szép piros legyen. A végén parmezánforgáccsal még megszórhatjuk. :)

Ezek is érdekelhetnek

Friss