Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-paradicsomos pitetorta

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg puha vaj + a formához
  • 1/2 kg finomliszt + a formához
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 2 db tojás
  • oregánó szárított és friss
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

 

  1. A lisztet a munkalapra szitáljuk. Hozzáadjuk a puha, felkockázott vajat és a tojást, sima tésztává dolgozzuk, és hideg helyen kb. 1 órát pihentetjük.
  2. A tésztát kinyújtjuk, a kivajazott, belisztezett sütőformába tesszük, és 180 fokon elősütjük kb. 10 perc alatt.
  3. A paradicsomokat megmossuk és megtöröljük, néhányat félbe vágunk. A tejszínt a tojással elhabarjuk, és sózzuk, borsozzuk. A paradicsomot elosztjuk az elősütött tésztán, és ráöntjük a tojásos tejszínt. Végül a tetejére szórjuk a lereszelt sajtot és a szárított oregánót.
  4. A sütőbe visszatoljuk, és 180 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük az ételt. Tálalás előtt friss oregánóval díszítjük.
A torta melegen és hidegen egyaránt fogyasztható. Legközelebb cukkinivel vagy póréhagymával is kipróbálhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss