Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A vagdalthoz:
  • 50 dkg darált pulykahús
  • 2 tojás
  • 1-2 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 10-15 dkg parmezán sajt lereszelve
  • 1 maréknyi teljeskiőrlésű zabpehely
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1/2 kávéskanál só
  • 1/2 kávéskanál színes bors mozsárban összetörve
  • A tetejére:
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 2 dl paradicsomszósz
  • 1-2 csipet oregano
  • 1/2 kávéskanál színes bors mozsárban összetörve
  • 5-6 levélke friss bazsalikom
  • 2 golyó mozzarella
  • 10 dkg cheddar sajt lereszelve
  • pár csepp fűszerolaj — (ezt én készítettem: egy üvegbe belehelyezünk kisebb chilipaprikákat és friss rozmaringágacskákat, felöntjük extra szűz olívaolajjal, kiváló ételek ízesítésére)
  • zabpehely a szóráshoz

Elkészítés

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt.

A vagdalt hozzávalóit egy tálban keverjük össze. Vajazzunk ki egy tortaformát, hintsük meg zabpehellyel. Az összekevert húsos masszát helyezzük ebbe, simítsuk el.

A paradicsomot és a paprikát vágjuk negyed karikára, helyezzük el a húsos massza tetején. Ezt követően a paradicsomszósszal locsoljuk meg, szórjuk meg oregánóval, borssal, egy pici sóval és a friss bazsalikommal. Szeleteljünk fel a mozzarellát, takjuk ki vele a tetejét, majd szórjuk meg reszelt cheddar sajttal. A tetejét locsoljuk meg a pár csepp chilis-rozmaringos olajjal.

Tegyük a sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre. Tálaláskor friss bazsalikommal kínáljuk.

Megjegyzés

Önmagában, illetve salátával is kiváló, nagyon finom egytálétel. Kínálhatjuk még lepénykenyérrel. Jó étvágyat! A recept a blogoldalamon is megtalálható: http://mediterran.cafeblog. - Klarissza27

Ezek is érdekelhetnek

Friss