Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók

  • 30 dkg darált sertéscomb
  • 15 dkg trappista
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 ek zabpehely
  • bors
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 3 lestyán levél
  • 12 szál metélőhagyma
  • 4 bazsalikom levél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 2 ek olívaolaj
  • 500 g 100%-os paradicsomlé
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 2 szelet zellergumó
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 teáskanál nyírfacukor

Elkészítés

    1. A darált húst egy tálba rakjuk, ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal. Összevágjuk az zöld fűszernövényeket, a fokhagymát is, majd hozzáadjuk. Belerakunk egy evőkanál zabpelyhet, majd hozzáadunk egy tojást és a kezünkkel jól összegyúrjuk, és az egészből egy nagy gombócot formázunk.
    2. A trappista sajtból 8-10 dkg körüli darabot vágunk és a gombóc közepébe nyomjuk. A többit lereszeljük és tálaláskor ezzel kínáljuk.
    3. Egy serpenyőben 1 ek. olajat hevítünk, erre tesszük a gombócot,és kérget sütünk a húsnak: oldalanként kb. 4-5 percig sütjük nagy lángon. Egy kerámia tepsibe öntjük a másik evőkanál olívaolajat, majd ráhelyezzük az elősütött húst. Ráöntjük a paradicsomlevet.
    4. Megpucoljuk a zöldségeket, felkarikázzuk, és a hús köré rakjuk. Egy lila hagymát félbe vágunk azt is hozzáadjuk. A paradicsomlevet megsózzuk, belerakjuk a cukrot. A hús tetejére rakunk egy szál petrezselyemzöldet és a lestyánt. Lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk, és kb 1,5 órán keresztül pároljuk.
    5. Spagettivel kínáljuk, a tetejére zöld fűszert, és parmezánt hintünk.

      Jó étvágyat kívánok!

     

Megjegyzés

Ebben a receptben keveredik a magyaros töltött paprika és az olaszos paradicsomos mártás. zöld fűszerek variálhatóak. A zöldségek turmixolhatóak,de akkor hígítsuk vízzel a mártást.
Tipp: Ezzel a kérgesítős módszerrel a sajt a húskéregben maradt, amikor felszeltem finom puha volt . A zöldségek pedig még roppanósak maradtak.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin