Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-paradicsomos burgonyasaláta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 nagyobb burgonya
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 fej saláta
  • 1 újhagyma
  • snidling
  • reszelt sajt
  • A vinaigrette-mártáshoz:
  • 2 kiskanál mustár
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 dl olívaolaj
  • 7 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát héjában puhára főzzük. Meghámozzuk, 1 cm vastag
    karikákra vágjuk és kihűtjük.

    A paradicsom héját kereszt alakban behasítjuk, és egy pillanatra forró vízbe mártjuk, majd hideg vízbe áttesszük. A héját lehúzzuk, kicsumázzuk, kisujjnyi csíkokra szeljük.

    A mártáshoz a mustárt az ecettel simára keverjük és megfűszerezzük. Az olajat vékony sugárban, erősen keverve belecsurgatjuk, hogy opálos legyen, a sajttal ízesítjük, végül a burgonyát beleforgatjuk.

    A fejes salátát leveleire szedjük, megmossuk, leitatjuk, és 4 tányért kibélelünk vele. A burgonyasalátát a közepére halmozzuk, és újhagymával meg snidlinggel megszórjuk. A paradicsomot ráterítve még reszelt sajttal megszórjuk, borsot őrölünk a tetejére.

Megjegyzés


Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin