Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-paradicsomos bruschetta hétvégi partikhoz

Az avokádóval és olvasztott Frico Maasdam sajttal készült előétel tökéletes választás a hétvégi partikhoz, könnyedsége miatt ideális választás a nyári melegben is. Az egyszerűen elkészíthető bruschettához csak egy friss bagettre van szükség, mely a különleges avokádós és paradicsomos feltéttel biztosan osztatlan sikert arat majd a vendégek között.

Hozzávalók:

1 db bagett
8 ek Frico Maasdam sajt 
1 db nagy avokádó
1 db nagy paradicsom
1 marék koriander
1 db lime leve
só és bors
2 csipet paprika
4 tk balzsamecet

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A bagett végeit eltávolítjuk, majd felszeleteljük. A szeleteket mindkét oldalukon bekenjük olívaolajjal. Mindegyik bruschettát megszórjuk 1-2 evőkanál reszelt Maasdam sajttal, majd 10 percre a sütőbe helyezzük, vagy addig, amíg a sajt el nem olvad.
2. Közben kockára vágjuk az avokádót és a kimagozott paradicsomot, majd összerázzuk őket. Hozzáadjuk az apróra vágott koriandert, a lime levét, a paprikát, a sót és a borsot, végül az egészet óvatosan összerázzuk.
3. A bruschettát egy tálalóedényre helyezzük, az avokádós keveréket egyenletesen elosztlatjuk a szeleteken, majd ízlés szerint meglocsoljuk a balzsamos öntettel és tálaljuk.

Még több Frico sajtos receptet itt találsz >>>  

SÜLTHÚSOS-SAJTOS SZENDVICS >>>  

SZUPERKRÉMES MAC AND CHEESE FALATKÁK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss