Hozzávalók:
1 db bagett
8 ek Frico Maasdam sajt
1 db nagy avokádó
1 db nagy paradicsom
1 marék koriander
1 db lime leve
só és bors
2 csipet paprika
4 tk balzsamecet
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A bagett végeit eltávolítjuk, majd felszeleteljük. A szeleteket mindkét oldalukon bekenjük olívaolajjal. Mindegyik bruschettát megszórjuk 1-2 evőkanál reszelt Maasdam sajttal, majd 10 percre a sütőbe helyezzük, vagy addig, amíg a sajt el nem olvad.
2. Közben kockára vágjuk az avokádót és a kimagozott paradicsomot, majd összerázzuk őket. Hozzáadjuk az apróra vágott koriandert, a lime levét, a paprikát, a sót és a borsot, végül az egészet óvatosan összerázzuk.
3. A bruschettát egy tálalóedényre helyezzük, az avokádós keveréket egyenletesen elosztlatjuk a szeleteken, majd ízlés szerint meglocsoljuk a balzsamos öntettel és tálaljuk.